Aquest lloc utilitza cookies per millorar l'experičncia de navegació. Si segueix navegant entenem que ho accepta.
Carns Vila
COM CONSERVAR LA CARN

Principis bàsics de la conservació de carn a casa

En ocasions, la carn sofreix canvis de colors que són normals i no afectarien a la seva innocuïtat. De vermell brillant a un color fosc, la carn pot passar per diferents tonalitats en funció de les condicions externes a les quals se sotmeti, sobretot si entra en contacte amb l'aire i la llum. En aquests casos, es produeix un canvi en el principal pigment de la carn, la mioglobina, i s'enfosqueix. Això no indica que estigui deteriorada, sinó que s'ha produït una oxidació. Una correcta conservació de la carn passa per:

Emmagatzemar-la en la part inferior de la nevera per evitar que degoti a altres aliments.

Ha d'introduir-se en recipients nets i tancats de forma hermètica.

La carn crua en trossos o filets es manté entre tres i cinc dies; la carn picada, entre un i dos dies.

La carn cuita es manté en la nevera de dues a tres dies.

Conservar la carn que ve en safates

Carns, derivats de la carn i altres productes també es venen envasats en safata, és una manera d'adquirir productes frescos en òptimes condicions d'higiene durant més temps. La manera en la qual es conserven requereix baixes temperatures ja que s'introdueix en una atmosfera protectora. Això vol dir que el "aire" que està en contacte amb l'aliment està controlat. Ha de tenir-se en compte que l'aire oxida els aliments i els espatlla. En el cas de la carn en safata, es pot mantenir en bones condicions fins a quatre dies més de l'habitual.

La conservació en safata impedeix que els aliments absorbeixin o desprenguin olors en la nevera i evita haver de manipular-los abans de cuinar, la qual cosa minimitza el risc de contaminacions prèvies. Aquest tipus d'aliments també es poden congelar en el mateix recipient en el qual vénen, i és aconsellable per congelar-los no esperar fins a l'últim moment de la data de caducitat.

 

+ informació
Descarrega la nostra app/catŕleg de carnisseria per Android i properament iOS

 
Disseny web