Aquest lloc utilitza cookies per millorar l'experiŔncia de navegaciˇ. Si segueix navegant entenem que ho accepta.
Carns Vila
DecÓleg del chuletˇn

1/ Qualitat de la carn: Si anem a fer un bon chuletón a la brasa a casa, no siguem garrepes, comprem bona qualitat i en una bona carnisseria.

2/ El chuletón ha de ser gros perquè quedi cruixent per fora i rosat per dins.

3/ Temperatura: Si tenim el chuletón dins la nevera l'hem de treure uns 30 minuts o 1 hora abans.

4/ Oblidat de posar oli a la planxa. Intenta tallar una mica de greix del chuletón i refregar-ho per la planxa (en cas que l'usis) Amb aquest greix serà suficient i li donarà molt millor sabor.

5/ Planxa o Graella? Si ho fem a la planxa, ha d'estar molt calenta. Recordem que és una peça molt grossa i volem que quedi mig crua per dins. Si algun comensal el vol més fet doncs els filets que tallarem després els podem passar per la planxa una altra vegada. Si ho fem a la graella, primer intentarem que agafi temperatura pel centre. En molts restaurants els posen primer a una alçada mitjana i després per acabar de daurar-ho ho posen directament en la graella perquè es faci per fora i deixi aquest toc cruixent exquisit. Recordeu que solament li farem un volt en la graella o en la planxa.

6/ Mai poseu sal abans de cuinar-lo. L'únic que fa és que la carn perdi sucs i quedi molt sec. Intenteu posar sal en escates o grossa un cop fet. El chuletón agafarà la sal que necessiti.

7/ No ho mengis acabat de treure de la planxa, deixa-ho refredar una mica amb un drap per damunt o una tapa perquè els mateixos sucs del chuletón agafaran força i tindrà un sabor molt millor.

8/ Punt de la carn: Recordem que agafar-li el punt a la carn en una planxa és més fàcil que en unes brases perquè podem controlar la calor.

9/ Poc fet: El chuletón ha d'estar poc temps per cada costat i amb la planxa molt forta.
Al punt: A una temperatura mitjana-fort ho tindrem el mateix temps per cada costat.

10/ Acompanyaments: Molta gent li agrada acompanyar-ho de patates fregides o d'uns pebrots al padró. Diguem que és un plat únic, així que amb això i una amanida d'entrant en teoria en farem prou.
 ha de ser gros perquè quedi cruixent per fora i rosat per dins.
 
Descarrega la nostra app/catÓleg de carnisseria per Android i properament iOS

 
Disseny web