Aquest lloc utilitza cookies per millorar l'experičncia de navegaciķ. Si segueix navegant entenem que ho accepta.
Carns Vila
Osobuco de vedella

La recepta original de Osobuco de vedella

La mítica recepta del ossobuco de vedella o jarret. El ossobuco de vedella és una part de la pota de la vaca, que va des del panxell fins a la corba de l'animal. El terme "Ossobuco" ve de l'italià i significa "Os amb forat", ja que si parts la paraula Ossobuco a "Osso" i "buco" això significa "Os" i "Buit o forat". Una curiositat que us pot interessar.
En aquest tipus de guisats hem de fer servir un vi bo i una carn de qualitat, ja que marcarà la diferència d'una bona recepta a una recepta mediocre, i sí a més, fem servir bones verdures i un bon brou casolà, tindrem la millor recepta de Osobuco de vedella.
És millor cuinar a foc lent, en aquest cas serien unes dues hores a foc mitjà o 30 minuts en una olla exprés. Intenteu sempre fer-ho en olla normal, el "xup xup" és difícil d'aconseguir amb una olla ràpida.
La salsa la podem deixar amb els trossos de verdures o passar-la per la batedora.
Espero que us agradi la recepta de ossobuco i que l'acompanyeu amb unes bones patates fregides i suqueu força pa a la salsa que s'ho mereix.

Elaboració

1 Comencem donant uns talls amb el ganivet a les vores de la carn. Això es fa perquè al coure no es deformi la peça i quedi plana.
2 Continuem arrebossant en una mica de farina els trossos de carn de vedella. Ho farem per segellar la carn a la cassola.
3 Segellem les rodanxes de ossobuco, és a dir, les daurem a foc fort. Un cop daurades per ambdós costats retirem i reservem.
4 En una cassola gran tirem la ceba, l'all, el porro i la pastanaga.
5 Un cop escalfats afegim els tomàquets pelats i sense llavors. Ofeguem durant uns 5 minuts més.
6 Incorporem a la cassola la carn segellada, un got de vi negre, el pebre, les fulles de llorer i els claus d'olor. Deixem que s'evapori l'alcohol, com uns 3 minuts coent a foc fort.
7 Un cop evaporat l'alcohol, cobrim amb el brou de carn o verdures i deixem coure a foc mitjà durant 2 hores. Poc a poc abans de fer-ho 30 minuts en una olla exprés. Si es va quedant sense brou, li torneu a posar una mica més. A l'hora de cocció li tornem a afegir una mica més de brou o aigua, el que vulgueu.

Ingredients per a 4 persones

4 trossos de ossobuco de vedella
2 cebes
1 pastanaga
1 porro
2 alls
2 tomàquets madurs
1 got de vi negre
Brou de verdures o de carn (L'anirem posant en funció del que vagi necessitant)
10 grans de pebre
5 claus d'olor
2 fulla de llorer
sal
farina
Oli d'oliva




Descarrega la nostra app/catāleg de carnisseria per Android i properament iOS

 
Disseny web